Image
Sokovi od povrca 1
Photo: pixabay.com (free for commercial use)

Kada se tokom redukcionog plana ishrane fokusirate na hranu, trebalo bi takođe da obratite pažnju i na pića koja konzumirate, a koja takođe utiču na vaš program mršavljenja.

Pića kao što su zeleni čaj, čaj od đumbira, sveže pripremljeni sokovi od povrća, proteinski šejkovi bi mogla biti korisni tokom tog perioda.

Napici koji su korisni za vas tokom procesa gubitka kilograma

Voda

Voda je esencijalni nutrijent potreban za normalno funkcionisanje organizma i na listi je prioriteta pića u programu mršavljenja. Ona pomaže u metaboličkim procesima, enzimskim, hemijskim reakcijama. Potrebna je za pravilnu apsorpciju, varenje, transport hranljivih materija, za eliminaciju toksičnih materija iz tela, smanjuje rizik od zatvora i drugih probavnih tegoba.


Takođe pročitajte:

Zdravstvene prednosti pijenja tople vode


Sokovi od povrća

Sokovi od povrća su veoma efikasni tokom redukcije telesne težine. Oni su bogati hranljivim materijama, vitaminom C, kalijumom koji vam pružaju osećaj sitosti i time kontrolišu glad i sprečavaju prejedanje i unos previše kalorija.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je često preporučeni napitak za mršavljenje od strane mnogih nutricionista. On je odličan izvor antioksidanata i katehina koji mogu ubrzati vaš metabolizam i pomoći kod smanjenja viška telesnih masti.


Možda vas zanima: Đumbir lekovita svojstva i zašto ga treba jesti 


Čaj od đumbira

Čaj od đumbira je antoksidant koji može smanjiti upalu, doprineti stabilizaciju glukoze u krvi i pomoći u procesu varenja hrane.

Ova najčešće korišćena dijetetska namirnica suzbija apetit, podstiče varenje hrane, ubrzava metabolizam i pomaže kod procesa topljenja masnih naslaga.

Pratite nas na našoj Facebook stranici