Image
Zeleni caj 1
Photo: pixabay.com (free for commercial use)

Zeleni čaj je veoma koristan za zdravlje jer je povezan sa mnogim zdravstvenim prednostima :

  • Zeleni čaj pomaže u snižavanju holestrola
  • sprečava gojaznost
  • smanjuje rizik od Alchjamerove bolesti
  • Efiksan je u lečenju dijabetesa tipa 2
  • Takođe smanjuje rizik od raka
  • Poboljšava zdravlje srca i štiti od visokog pritiska i srčanih bolesti

 Međutim ovaj zdrav napitak pospešuje GUBITAK KILOGRAMA I MRŠAVLJENJE

 U nastavku teksta pročitajte zašto je zeleni čaj efikasna pomoć za mršavljenje

Zeleni čaj sadrži antioksidant katehin koji ubrzava metabolizam, potpomaže sagorevanje viška masti čime se pospešuje gubitak kilograma i mršavljenje dok kofein koji takođe sadrži podiže energiju, pojačava koncetraciju i povećava budnost.

Kada se pije ZELENI ČAJ

Najprikladnije vreme za konzumiranje ovog biljnog napitka je ujutru na prazan stomak, sveže pripremljen, topao (nikako vruć) i obavezno nezaslađen (u slučaju da imate osetljiv stomak i želudac  uzimajte ga pre obroka tokom dana). Antioksidanti u njemu daju mu protivupalno dejstvo pa je odličan pre ili posle treninga jer sprečava oštećenje i ubrzava oporavak mišića.

Ako želite da smanjite težinu trebalo bi da se fokusirate i na unos pića i da se svakako pridržavate određenog režima ishrane. Pijte zdrava pića kao što su voda, zeleni čaj, čaj od đumbira, jabukovo sirće. Izbegavajte nezdrava, zaslađena gazirana pića jer mogu povećati rizik od gojaznosti i drugih zdravstvenih poremećaja.

Takođe pročitajte: JABUKOVO SIRĆE i njegova lekovita dejstva 

Istraživanja su pokazala da zeleni čaj ubrzava metabolizam, potpomaže sagorevanje viška mast i(naročito masnih naslaga na stomaku) i pospešuje gubitak kilograma i mršavljenje. Međutim ako želite rezultate neophodno je da sledite i određeni plan ishrane i fizičku aktivnost. Ako želite da smanjite težinu trebalo bi da se bavite i nekim fizičkim aktivnostima.

Previše zelenog čaja može da šteti organizmu, budite umereni u konzumaciji

Kako bi osetili njegov blagotvoran uticaj na vaš organizam (bez obzira da li ga koristite za mršavljenje ili prevenciju određenih bolesti) preporuka je popiti dve ili tri šolje ovog čaja dnevno. Međutim ova količina se razlikuje od osobe do osobe, u zavisnosti od toga koju količinu kofeina konzumiraju i kako funkcioniše njihov metabolizam.

Prekomeri konzumiranje ovog čaja dnevno može izazvatu stomačne probleme kao što su dijareja, smanjiti apsorpciju minerala gvožđa ili uzrokovati nesanicu.

Pratite nas na našoj Facebook stranici