Image
Caj djumbir 1
Photo: pixabay.com (free for commercial use)

Da li ste znali da da konzumiranje čaja od đumbira ili vode sa đumbirom može doneti brojne zdravstvene koristi?

Pored toga što vašem čaju daje specifičan pikantan ukus, đumbir pokazuje protivupalno dejstvo, ima blagi detoksikujući efekat, ubrzava metabolizam, jača imunitet, snižava holesterol, ublažava reumatske bolove i još puno drugih pozitivnih efekata na organizam.

Takođe pročitajte: 7 zdravih namirnica koje snižavaju holesterol

Može ublažiti menstraualne bolove

Ukoliko tražite prirodno rešenje za ublažavanje menstrualnih grčeva, čaj od đumbira ili njegovi suplementi mogu vam u tome pomoći.

Topla voda sa đumbirom ili tablete ublažiće menstrualne bolove, smanjiće grčeve i pomoći vam da se lakše izborite sa tim problemom.

Takođe pročitajte: Recept: Žuto blago sa kurkumom i đumbirom

Dobro varenje i ublažavanje stomačnih tegoba

Čaj od đumbira ili voda sa đumbirom može pomoći ženama koje pate od jutarnjih mučnina i povraćanja tokom trudnoće (pre upotreba u ove svrhe potrebno je konsultovati se sa lekarom). Đumbir stimuliše rad creva, podstiče bolje varenje hrane, čime vas oslobađa gasova, mučnine, nadutosti i drugih stomačnih tegoba koje su posledica lošeg varenja.

Manji rizik od hroničnih bolesti

Kao namirnica sa antiinflamatornim efektom đumbir može pomoći u eliminaciji štetnih patogenih mikroorganizma iz tela i time smanjiti rizik od razvoja mnogih bolesti. Konzumiranje đumbira i njegovih napitaka ublažava i smiruje upale u telu i time olakšava bolove i smanjuje simptome kod reumatoidnog artritisa.

Za vitku liniju

Voda sa đumbirom ili čaj od đumbira je pravi prirodni napitak koji vam može pomoći da se oslobodite viška kilograma. Ovaj napitak se brzo priprema, prepun je antioksidativnih supstanci, detoksijuje organizam (uklanja toksine i štetne materije), hidrira organizam i zdrava je zamena za bezalkoholna pića i sokove (koji su često prepuni kalorija).

Ukoliko uzimate neke lekove obavezno se pre upotrebe đumbira konsultujte sa svojim lekarom pošto đumbir u kombinaciji sa nekim lekovima može izazvati neka neželjena dejstva.
 

Pratite nas na našoj Facebook stranici