Image
Domaca supa 1
Photo: .wikimedia.org (free for commercial use)

Pomoću ovih saveta možete brzo da se reštite bolnog i upaljenog grla

Odmarajte dovoljno

Kako bi pomogli svom organizmu da se što pre izbori sa upalom i što brže oporavi bitno je da se dovoljno odmarate i da sebi obezbedite dovoljno sna.

Biljni čaj

Čaj od đumbira, cimeta, kurkume sa domaćim medom je odlična pomoć za bolno i upaljeno grlo. Med smiruje bolno grlo i pokazuje protivupalno dejstvo, cimet ublažava bol, đumbir jača imunitet i pokazuje jako antibakterijsko dejstvo, kurkuma je prirodni antiseptik i odličan tretman za bolno grlo.

Takođe pročitajte:

Slani rastvor za ispiranje grla

Kašičicu soli rastvorite u šolji ključale vode. Kada se rastvor prohladi ispirati grlo nekoliko puta dnevno. Slana voda će smiriti upaljenu sluzokožu grla, ublažiti bolove i delovati antibakterijski.

Pileća supa

Domaća pileća supa je definitivno najbolji pririodni lek koje će ublažiti tegobe prehlade i gripa (kašalj, curenje iz nosa i bolno grlo) i ubrzati ozdravljenje. Pileća supica smanjuje sluz u nosnim kanalima, deluje umirujuće na grlo (smanjuje njegovu iritaciju) i zaustavlja dalje širenje infekcije.

Suv vazduh može izazvati bol u grlu

Vlažnost vazduha u zatvorenom prostoru tokom zimskih meseci je obično niska (suv vazduh) što može iritirati sluzokožu grla, nosa i izazvati nadražajni kašalj. Kako bi sprečili ovaj problem na radijatore postavite posude sa vodom u koje možete po želji dodati par kapi nekog eteričnog ulja.

Ukoliko se duže vremena borite sa bolnim grlom ili ste razvili jaču upalu grla, koju prati i groznica posetite svog lekara.

Pratite nas na našoj Facebook stranici