Image
Detoks napitak 1
Photo: pixabay.com (free for commercial use)

Detoks napici vam mogu pomoći za uklanjanje toksičnih materija iz tela. Ovaj proces je koristan za telo, kožu, kosu, može vas osvežiti, poboljšati raspoloženje i učiniti da se osećate dobro.

Namirnice koje je preporučljivo koristiti tokom procesa detoksikacije : voće, povrće, mahunarke, orašasti plodovi, integralne žitarice, semenke.

Korisni saveti:

Trodnevna detoksikacija- tokom ovog posta pomoćićete svom organizmu da se regeneriše i ojača

Možete koristiti suplemente i biljke koje vam mogu pomoći tokom ovog procesa mršavljenja

Sveže ceđene sokove od voća i povrća takođe možete piti kao i čajeve.

Prednost uzimanja detoks napitaka

Detoks napici mogu ubrzati rad vašeg metabolizma i doprineti boljem varenju. Kako su savršeni za probavni sistem i metabolizam odlična su pomoć kod gubitka kilograma bez puno napora.

Detoks napitak sa cimetom

Cimet je ključni sastojak ako želite ravan stomak. Detoks napitak sa cimetom pomaže u poboljšanju metabolizma i sagorevanju viška masti iz tela što sve doprinosi smanjenju kilograma.

U bokal vode (od 1l) dodajte 1 štapić (ili 2 za jači ukus) cimeta i ostavite tako da prenoći u frižideru.

Ako želite brže rezultate konzumirajte ovaj napitak noću. Cimet snižava šećer u krvi i loš holesterol, dobar je lek za bolove u mišićima i za prehladu.

Napitak od krastavca i nane

Ovaj napitak prijatnog ukusa i mirisa je odlična kombinacija za detoksikaciju. Dodajte kolutove krastavca i listiće sveže nane u vodu i ostavite da odstoji preko noći u frižideru kako bi se ekstrakovale hranljive materije iz sastojaka koje poboljšavaju varenje. Napitak konzumirajte sledećeg dana.

Limun i đumbir

Ova detoksikacija daje najbolje rezultate i može vam pomoći da brzo smršate ali ako je konzumirate u pravo vreme. Pripremljen napitak je najbolje uzimati rano ujutru na prazan stomak kako bi se pojačao vaš metabolizam i dao vam energiju i svežinu.

 Recept je jednostavan: u cašu mlake vode dodajte sok od pola limuna (koji je odličan diuretik) i kašičicu svežeg rendanog đumbira snažnog antioksidanta. Primenjujte ovu metodu tokom narednih mesec- dva kako bi se primetili rezultati.

Pratite nas na našoj Facebook stranici