Image
Med 2
Photo: pixabay.com (free for commercial use)

Med je namirnica sa visokim sadržajem mineralnih materija, vitamina,proteina i svakako je jedan od najkorisnijih i najhranljivijih prirodnih proizvoda.

U ovom članku vam predstavljamo neke od koristi konzumiranja samo jedne kašičice meda dnevno

Med je prirodni antiseptik

Visoka koncetracija antiseptičnih sastojaka u medu pomaže vašem digestivnom sistemu, uništava patogene bakterije u želucu i može pomoći u lečenju manjih rana na skuzokoži.

Lepša i zdravija koža

Med je namirnica prepuna antioksidativnih i antibakterijskih supstanci koji eliminišu toksične materije i bakterije (koji oštećuju i iritiraju kožu) i time održavaju kožu mekom, zdravom i hidriranom.

Protiv nesanice

Konzumiranje ovog ukusnog prirodnog proizvoda podiže nivo insulina u krvi čime se stimuliše oslobađanje serotonina, prekursora melatonina koji reguliše uspavljivanje i poboljšava kvalitet sna.

Uzimajte med za bolju koncentraciju

Ukoliko imate problema sa koncetracijom i pamćenjem med vam može pomoći da poboljšate vaše pamćenje i da se bolje fokusirate jer sadrži obilje minerala kalcijuma.

Smanjuje napetost i ublažava nervne tegobe

Med se bori protiv stresa, leči umor, smiruje živce zbog glukoze koju sadrži, a koja je korisna za neurone. On će se gotovo trenutno apsorbovati u krvotok i pružiće brzo olakšanje i smanjenje napetosti kod različitih psiholoških poremećaja. Polifenoli, moćni antioksidanti prisutni u njemu bore se sa slobodnim radikalima, smanjuju oksidativni stres u mozgu pa je med odlična hrana protiv depresije.

Niži nivo holesterola

Minerali, vitamini i druge važne hranljive materije prisutne u ovom prirodnom proizvodu mogu vam pomoći da smanjite nivo lošeg holesterola.

Pratite nas na našoj Facebook stranici