Image
Neprijatan zadah 1
Photo: pixabay.com (free for commercial use)

Loš zadah može biti posledica neredovne i loše oralne higijene, problema sa varenjem ili konzumiranja namirnica koje sadrže sumpor (beli i crni luk).

Loš zadah može biti neprijatan, a mi nemamo uvek pri ruci četkicu za zube koja nam može pomoći. Na našu sreću postoje prirodne namirnice koje će na brzinski način neutralisati los zadah i očistiti vaša usta.

Jogurt

Mlečni proizvodi kao što je jogurt su odlični u borbi sa neprijatnim zadahom. Njegovo svakodnevno konzumiranje pomaže da se smanji koncentracija vodonik-sulfida, jedinjenja koji doprinosi neprijatnom zadahu.

Bobičasto voće

Bobičasto voće (borovnica, ribizla, malina, kupina) vam može pomoći da se oslobodite ove neprijatnosti. Ovo voće je bogato esencijalnim nutrijentima kao što su vitamin C, vitamin K, mineralima manganom, gvožđem, kalcijumom i imaju jako antioksidativno dejstvo koje nas štite od raznih bolesti.

Limun

Narendajte limunovu koru i dodajte u vodu ili je jednostavno malo sažvaćite pošto vitamin C u limunu pomaže da se oslobodite neprijatnog zadaha. Pored toga on je dobar izvor fitonutrijenata koji su odlična pomoć za prevenciju i lečenje mnogih bolesti.

Peršun

Znamo koliko je beli luk zdrav ali neprijatan miris u ustima koji on ostavlja nakon njegove konzumacije, sprečava nas da ga često jedemo, na našu sreću postoji namirnica koja nam može u tome pomoći, a to je peršun. 

Peršun sadrži ulja koji će vam na prirodan način neutralisati loš zadah i osvežiti dah. Pored toga peršun je bogat kalijumom, kalcijumom, gvožđem, vitaminom C i moćni antioksidantima.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je moćan antioksidant zahvaljujući polifenolima koji ubijaju bakterije, izazivače lošeg zadaha, sprečavaju kvarenje i propadanje zuba i na taj način čuvaju naše oralno zdravlje.
 

Pratite nas na našoj Facebook stranici